Oud PINKWIN-deelnemers aan het woord

Heeyy toekomstige econometrie studenten!

PINKWIN, het kamp voor eerstejaars econometrie studenten, is echt een hele leuke manier om je studentenleven te beginnen! Je leert in een paar dagen tijd je medestudenten goed kennen en maakt snel nieuwe vrienden. Zelf zijn wij ook naar PINKWIN gegaan en hebben elkaar daar ook goed leren kennen. Omdat iedereen die naar PINKWIN kwam nieuwe mensen wilde ontmoeten, hing er een hele open en sociale sfeer, super gezellig dus!

Op het kamp waren we met ongeveer 40 mensen op een soort boerderij in Capelle. We sliepen met alle meiden op een kamer, waardoor je die allemaal leert kennen. In de vier dagen hebben we heel veel activiteiten gedaan en hebben we ons geen moment verveeld. We hebben onder andere veel leuke spellen in groepjes gedaan, zoals crazy 88 (heel veel kleine opdrachten doen en zoveel mogelijk punten daarmee halen) en vlotten bouwen. In de vrije tijd die we hadden speelden we vaak ook spelletjes en kon je gezellig samen kletsen. Elke avond werd er samen gegeten en daarna uiteraard een drankje gedronken. Verder hebben we een bedrijf bezocht waar econometristen werken en zijn we op de uni geweest. We hebben dus elkaar en de stad Rotterdam tijdens dit kamp super goed leren kennen!

Na PINKWIN gingen velen van ons naar de Eurekaweek, het is super leuk om daar ook weer mensen van het kamp tegen te komen. In de Eurekaweek zijn er best veel activiteiten om Rotterdam te leren kennen, door PINKWIN kon je een deel van deze activiteiten makkelijk overslaan en iets langer in je bed blijven liggen (waardoor je in de middag en avond weer een feestje kon bouwen). Tijdens je eerste colleges kom je ook weer bekenden tegen wat erg fijn is aangezien je dan mensen hebt om mee te zitten en om in je tussenuren mee naar de Starbucks (mede-koffieverslaafden..) of iets dergelijks te gaan. Vragen over huiswerk, collegezalen en andere studie gerelateerde zaken kan je nu ook makkelijk aan je mede-Pinkwinners whatsappen. Verder ga je sneller naar de andere activiteiten die FAECTOR organiseert, zoals de eerstejaars dag en de vele borrels.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van PINKWIN en besluit je mee te gaan! Dan staat je zeker een goede tijd te wachten in deze vier dagen en daarna tijdens eventueel de Eurekaweek en het begin van je studie!

Ellen van Bergen & Simone Huizinga

Lieve (twijfelende) Pinkwinner,

Tegen het einde van mijn examenjaar besloot ik om mijn spullen te pakken uit Amsterdam en te studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Slechts een paar vrienden van mij besloten om net zoals ik hier te gaan studeren. Om heel eerlijk te zijn was ik toch een beetje bang om hier de hele dag zonder vrienden, 24/7 met mijn neus in de boeken te zitten. Toen ik iets las over PINKWIN dacht ik eerst dat het niks voor mij was. Uiteindelijk besloot ik het toch een kans te geven en gewoon mee te gaan. Ik had geen betere keuze kunnen maken!

Het toffe aan PINKWIN is dat je een hele grote groep mensen leert kennen die, net zoals jij, een hoop nieuwe vrienden willen maken. Niemand kent elkaar, dus iedereen staat ook enorm open om nieuwe mensen te leren kennen Je leert elkaar in die 3 nachten op de een of andere manier echt ontzettend goed kennen en komt echt te weten welke mensen jou liggen.  Zo zit ik nog steeds bijna elke dag naast ongeveer 6 vrienden die ik op PINKWIN heb leren kennen! Daarnaast ken ik door PINKWIN ook genoeg mensen waar ik naast kan zitten tijdens college. Je staat als het ware als 1-0 voor.
Op het kamp zelf doe je spellen en opdrachten waarvan de foto's over 3 jaar nog in de groepsapp worden rondgestuurd. Maar maak je nou geen zorgen dat de heel dag al is volgepland. Er is meer dan genoeg vrije tijd op een dag, zodat je altijd nog even een balletje kan trappen of een paar pilsjes achterover kan slaan.

Na PINKWINbesloot ik samen met een twee vrienden van mij om lid te worden bij roeivereniging Skadi. Twee andere vrienden zijn weer samen lid geworden bij Laurentius. Dat is het chille van PINKWIN: Je leert door dit kamp weer ontzettend veel nieuwe mensen kennen.

Alvast veel plezier !

Daniel Allick