Econometrie & Operationele Research

Meeloopdagen Econometrie en Operationele Research
Tijdens een Meeloopdag loop je mee met een student (een "Ambassador") van de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research. De Ambassador neemt je mee naar een college, geeft je een rondleiding over de campus en beantwoordt je vragen over de bacheloropleiding.

Meeloopdagen zijn bedoeld voor:

  • Scholieren uit vwo 5 en 6 die zich willen verdiepen in een bacheloropleiding van Erasmus University Rotterdam
  • HBO-studenten die zich willen verdiepen in een bacheloropleiding van Erasmus University Rotterdam

Wat kun je verwachten van een meeloopdag?
Het globale programma van een Meeloopdag ziet er als volgt uit:

  • Presentatie Ambassador
  • Hoorcollege
  • Lunch
  • Werkcollege
  • Campustour

Meer informatie
Aanmelden voor een Meeloopdag kan vanaf zes weken voorafgaand aan de Meeloopdag. Een dag voorafgaand aan de Meeloopdag ontvang je het definitieve programma. Voor iedere Meeloopdag kan zich een maximum aantal deelnemers aanmelden. Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, dan kom je op de reservelijst terecht. Zodra er een plek voor je vrijkomt, wordt er contact met je opgenomen. Let op: Je kunt je voor één Meeloopdag per bacheloropleiding aanmelden.

Bekijk hier de voorlichtingskalender voor de data.

Proefstuderen
Naast de meeloopdagen worden er ook proefstudeerdagen georganiseerd. Erasmus Proefstuderen Econometrie en Operationele Research is bedoeld om je te verdiepen in het soort problemen dat tijdens de opleiding bestudeerd wordt. Er worden enkele technieken om deze problemen op te lossen behandeld, waarna je deze technieken onder begeleiding op enkele cases toepast. Je gaat hierbij rekenen, dus neem je rekenmachine mee. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de opleiding Econometrie en Operationele Research, de verschillende afstudeerrichtingen (logistiek, marketing, financiële econometrie en algemene econometrie) en de toekomstmogelijkheden van de econometrist. Je neemt tevens een kijkje bij het Econometrisch Instituut. Proefstuderen bestaat uit twee dagen: de eerste dag zal bestaan uit colleges van professoren die een inleiding geven in Econometrie en een sociaal programma. Tijdens dit sociaal programma wordt Rotterdam verkend met de groep proefstudeerders. De proefstudeerders zullen op de eerste dag huiswerk krijgen van de professoren. Deze huiswerkopgaven worden dan op de tweede dag besproken. Deze tweede dag zal een week later plaatsvinden. 

Meer informatie over proefstuderen kan je hier vinden.

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet en stuur ons een berichtje op educational@faector.nl!